TERMÉKEINK

A Waterscope Micro bemutatása

A Waterscope Micro-t főleg 5 µm-150 µm tartományba tartozó mikroorganizmusok (pl. algák, vasbaktériumok) felismerésére tervezték és fejlesztették. A mikroorganizmusok alakja, színe és mérete alapján a Waterscope Micro klasszifikál minden beazonosított élőlényt. A Waterscope Micro olyan kezelőfelülettel ellátott, mellyel könnyebben lehet a működését követni. A Waterscope Micro a tökéletes biológiai monitoring eszköz az édesvízi vagy tengerben élő planktonokra.

WaterScope Micro Helyszínre telepíthető és asztali eszköz

Meghatározható organizmusok: cianobaktériumok, algák, vasbaktériumok, egyes gomba taxonok. Vizsgált mennyiség: 1-2 ml/óra Felismerhető objektumok mérete: 5-150 µm Vizsgálati módszer: morfológia és szín alapján Kijelző: testre szabható Korai vészjelzés: email, sms, web Adat kapcsolat: LAN, WAN, Modbus Méret: 400x250x600 mm

product_micro

A Waterscope Macro bemutatása

A Waterscope Macro-t folyamatos biológiai vízmonitoringra fejlesztették. Az eszköz könnyen integrálható bármilyen meglévő rendszerhez és 20 percenként valós idejű információkat nyújt a mikroorganizmusok természetére és koncentrációjára vonatkozóan. A Waterscope Macro a mikroorganizmusokat alakjuk és méretük alapján ismeri fel, 50 µm to 300 µm tartományban. A Waterscope Macro egy felhasználóbarát érintőképernyővel felszerelt, mely megkönnyíti a működést.

WaterScope Macro Helyszínre telepíthető eszköz

Meghatározható organizmusok: egysejtű (ostorosok, csillósok) és többsejtű (pl. fonálférgek, kerekesférgek) organizmusok. Analizált mennyiség: 1,5-2 l/óra Felismerhető objektumok mérete: 50-300 µm Vizsgálati módszer: morfológia alapján Kijelző: testre szabható Korai vészjelzés: email, sms, web Adat kapcsolat: LAN, WAN, Modbus Méret: 400x250x600 mm

product_micro

Waterscope előnyök

icon1
Azonnali mérési eredmények

A helyszíni mérések és korai vészjelzés biztosított heti 7 napon keresztül, 24 órában. A Waterscope-pal elkerülhető a mintavételre és távoli laborvizsgálatokra fordítandó időveszteség. Amint a víz átfolyik a berendezésen, akár 20 percenként pontos adatokat szolgáltat a vízben található mikroorganizmusokról. A valós idejű monitoring lehetővé teszi az azonnali beavatkozást rendellenesség észlelése esetén. Továbbá a Waterscope felhasználó barát jelentései könnyen analizálhatóak, akár a helyszínen lévő munkatársak is végezhetnek biológiai víz monitoringot.

icon5
Pontos mérési eredmények
A felismerés és osztályozás független az emberi tényezőtől. A vízben található mikroorganizmusok felismerése és osztályozása tapasztalt laborszemélyzetet igényel. A laboratóriumi munkatársat nagyon igénybe veszi az egyesével való minta vizsgálat. A Waterscope nem hibázik, mivel nagy teljesítményű, beépített számítógép hasonlítja össze az adatbázissal minden egyes élőlényt alakja és mérete szerint. Ennek a módszernek köszönhetően a Waterscope nemcsak felismeri a vízben található microorganizmusokat, hanem osztályozza és meg is számolja őket.
icon2
Automatikus mérés
Automata megoldás a mintavételtől a jelentések készítéséig. Hagyományosan a mintavétel naponta, hetente vagy havonta történt és ezután szállították őket speciális laboratóriumi vizsgálatokra. Ez a folyamat időt és erőforrásokat igényelt. A Waterscope egy teljesen automata mikrobiológiai vízmonitoring megoldást nyújt a mintavételtől a riportálásig terjedő lépésekre vonatkozóan. Az automatizált monitoring riasztási rendszert is tartalmaz arra az esetre is, ha eltérést észlel.
icon6
Online elérhetőség és riasztás
Távoli adat-hozzáférés és automatikus riasztás az Interneten keresztül. A Waterscope által készített adatok akár távolról is elérhetőek interneten keresztül. A felhasználók bármikor és bárhonnan figyelemmel kísérhetik a monitoringot. Az automata riasztási rendszer lehetővé teszi az azonnali beavatkozást bármilyen káresemény, például mérgezés, bekövetkezésekor, mellyel további kár bekövetkezése elkerülhető.
icon4
Alacsony karbantartási igény
Minimális karbantartási és fenntartási költségek mellett működtethető.
icon3
Integrálhatóság
Köszönhetően a tervezésnek, könnyen beilleszthető bármilyen meglévő rendszerbe A Waterscope a tervezésnek köszönhetően könnyen beilleszthető a már meglévő rendszerbe. A Waterscope további monitoring kapacitást biztosít a hagyományos víz mikroszkópiának.

Waterscope brosúrák