Termékeink

WaterScope Macro

WaterScope Micro

WaterScope előnyök

Letöltések


WaterScope Macro

A Waterscope Mono-t folyamatos biológiai vízmonitoringra fejlesztették. Az eszköz könnyen integrálható bármilyen meglévő rendszerhez és 20 percenként valós idejű információkat nyújt a mikroorganizmusok  természetére és koncentrációjára vonatkozóan. A Waterscope Mono a mikroorganizmusokat alakjuk  és méretük alapján ismeri fel, 50 µm to 300 µm tartományban. A Waterscope Mono egy felhasználóbarát érintőképernyővel felszerelt, mely megkönnyíti a működést.

WaterScope Macro

Helyszínre telepíthető eszköz

Meghatározható organizmusok: egysejtű (ostorosok, csillósok)
és többsejtű
(pl. fonálférgek, kerekesférgek) organizmusok.
Analizált mennyiség: 1,5-2 l/óra
Felismerhető
objektumok mérete: 50-300 µm
Vizsgálati módszer: morfológia alapján
Kijelző: testre szabható
Korai vészjelzés: email, sms, web
Adat kapcsolat: LAN, WAN, Modbus
Méret: 400x250x600 mm


WaterScope Micro

A WaterScope Micro-t főleg 5 µm-150 µm tartományba tartozó mikroorganizmusok (pl. algák, vasbaktériumok) felismerésére tervezték és fejlesztették. A mikroorganizmusok alakja, színe és mérete alapján a WaterScope Micro klasszifikál minden beazonosított élőlényt. A WaterScope Micro olyan kezelőfelülettel ellátott, mellyel könnyebben lehet a működését követni. A WaterScope Micro a tökéletes biológiai monitoring eszköz az édesvízi vagy tengerben élő planktonokra.

WaterScope Micro
Helyszínre telepíthető
és asztali eszköz

Meghatározható organizmusok: cianobaktériumok, algák, vasbaktériumok, egyes gomba taxonok.
Vizsgált mennyiség: 1-2 ml/óra
Felismerhető
objektumok mérete: 5-150 µm
Vizsgálati módszer: morfológia és szín alapján
Kijelző: testre szabható
Korai vészjelzés: email, sms, web
Adat kapcsolat: LAN, WAN, Modbus
Méret: 400x250x600 mm


WaterScope előnyök

Azonnali mérési eredmények

A helyszíni mérések és korai vészjelzés biztosított heti 7 napon keresztül, 24 órában. A Waterscope-pal elkerülhető a mintavételre és távoli laborvizsgálatokra fordítandó időveszteség. Amint a víz átfolyik a berendezésen, akár 20 percenként pontos adatokat szolgáltat a vízben található mikroorganizmusokról. A valós idejű monitoring lehetővé teszi az azonnali beavatkozást rendellenesség észlelése esetén. Továbbá a Waterscope felhasználó barát jelentései könnyen analizálhatóak, akár a helyszínen lévő munkatársak is végezhetnek biológiai víz monitoringot.

Pontos mérési eredmények

A felismerés és osztályozás független az emberi tényezőtől. A vízben található mikroorganizmusok felismerése és osztályozása tapasztalt laborszemélyzetet igényel. A laboratóriumi munkatársat nagyon igénybe veszi az egyesével való minta vizsgálat. A Waterscope nem hibázik, mivel nagy teljesítményű, beépített számítógép hasonlítja össze az adatbázissal minden egyes élőlényt alakja és mérete szerint. Ennek a módszernek köszönhetően a Waterscope nemcsak felismeri a vízben található microorganizmusokat, hanem osztályozza és meg is számolja őket.

Automatikus mérés

Automata megoldás a mintavételtől a jelentések készítéséig. Hagyományosan a mintavétel naponta, hetente vagy havonta történt és ezután szállították őket speciális laboratóriumi vizsgálatokra. Ez a folyamat időt és erőforrásokat igényelt. A Waterscope egy teljesen automata mikrobiológiai vízmonitoring megoldást nyújt a mintavételtől a riportálásig terjedő lépésekre vonatkozóan. Az automatizált monitoring riasztási rendszert is tartalmaz arra az esetre is, ha eltérést észlel.

Online elérhetőség és riasztás

Távoli adat-hozzáférés és automatikus riasztás az Interneten keresztül. A Waterscope által készített adatok akár távolról is elérhetőek  interneten keresztül. A felhasználók bármikor és bárhonnan figyelemmel kísérhetik a monitoringot. Az automata riasztási rendszer lehetővé teszi az azonnali beavatkozást bármilyen káresemény, például mérgezés,  bekövetkezésekor, mellyel további kár bekövetkezése elkerülhető.

Alacsony karbantartási igény

Minimális karbantartási és fenntartási költségek mellett működtethető.

Integrálhatóság

Köszönhetően a tervezésnek, könnyen beilleszthető bármilyen meglévő rendszerbe A Waterscope a tervezésnek köszönhetően könnyen beilleszthető a már meglévő rendszerbe. A Waterscope további monitoring kapacitást biztosít a hagyományos víz mikroszkópiának.

 


Letöltések