Felhasználási területek

Vizi közműcégek

A folyóvíz minőségének biztosítása törvényi kötelessége minden  közmű szolgáltatónak. Waterscope a tökéletes eszköz a kezelt víz biológiai megfelelőségének monitoringozására. A Waterscope a helyszínen vesz vízmintát, közvetlenül a vízáramból, ezáltal folyamatos, valós idejű adatot szolgáltat. A teljesen automatizált folyamat kiküszöböli a szakértő mikrobiológus alkalmazását az eredmények kiértékeléséhez. A Waterscope által készített riportok lehetővé teszik a közmű szolgáltatónak, hogy a szezonális változásokhoz igazítsa a folyamatot. A Waterscope használatával idő és költségek takaríthatóak meg.

Felszíni vizek
Halgazdaság

A felszíni vizek ökoszisztéma egyensúlyának fenntartása égető környezeti kérdés.  Egy olyan természetes felszíni víz, mint a halas tó szintén nagyon érzékeny bármilyen váratlan alga szám növekedésre vagy mérgezésre. A Waterscope által készített, részletes riportok alapján, azonnali beavatkozásra van lehetőség az ökoszisztémában bekövetkezett bármilyen változás esetén. Az egészséges víz azt jelenti, hogy magasabb minőségű halakkal és költség hatékonyabban működhetnek a halgazdaságok.

Élelmiszerpiacban használatos tech. vizek
Ipiari technológiai vizek

Az ipari víz minősége az élelmiszeriparban létfontosságú. Minden egyes folyamatlépésnél, ahol a víz érintkezik a végtermékkel, az üzemeltetőknek meg kell akadályozniuk bármilyen lehetséges szennyeződést. Az ipari víz biológiai monitoringja nagymértékben hozzájárul a gyártási biztonsághoz. A Waterscope egy költséghatékony megoldás. A működtetése nem igényel semmilyen különleges képességet; beavatkozásra csak olyan sürgős esetben van szükség, amikor az automata riasztási funkció jelez.

Kutatóközp. és laboratórium

A vízvizsgáló laboratóriumok nagy mértékben növelhetik hatékonyságukat, ha az ügyfelüknél Waterscope berendezést installálnak és az adatokat online gyűjtik be. Az archív riportok használatával a laboratóriumi munkatársak további szolgáltatásokat tudnak nyújtani az ügyfeleiknek azáltal, hogy a folyamat felgyorsítását javasolják. A kutatóközpontok és egyetemek a Waterscope-ot egy kiváló eszközként fogják tudni használni a víz mikroszkópiai tanulmányozására.